28 Aralık 2015 Pazartesi

ROACCUTANE ile 2.HAFTAAAA

Tüm roaccutane kullanıcılarına 2.Haftamdan selamlaar :) 
Sevgili blog ziyaretçilerim, bu haftaa sivilce artışlarından dolayı biraz moralim bozukk, velakin parlak ve temiz bir cilde kavuşma umudumla ve bu kusma dönemini göze alarak bu ilaca başladım moralim bozulsa da 'geçici olarak katlanmak zorunda' olduğumu söyleyip motive ediyorum. Biyandan sivilcelerim çıkarkennnn bir yandan da eskiden kalma sivilce izlerim soluyor. 2haftada gerçekten etki etmeye başlayan bi ilaç. Yüzümde herhangi bir soyulma kuruma yaşamıyorum. Dudaklarım kuruyor ama çatlamıyor sürekli nemlendiriyorum. Yalnız yüzüme çıkan sivilceler çok ağrılı, yüzümü yıkarken veya yatarken yanlışıkla elim çarptığında çok acıyor o derece. Ve de kocamanlar. Aşırı çıkmadı ama 10 11 tane boynuma doğru olan kısımda ve yanaklarımda var, çeneme tek tük çıkıyor. Ama burnumun tam tepesine bir sivilce çıktı ki ne siz sorun ne ben söyliyim. Burnun tepesine de sivilce çıkar mı arkadaş, çıkıyormuş işte:( yaklaşık 4gündür orada şişip şişip duruyor. Nihayet yüzümü yıkadıktan sonra kurularken bianda patladı ve ilk defa böylesine iltihap akan bi sivilceyle karşı karşıya kaldım. (Korkunçtu) Yüzümde yağlanmıyor değil şuanki sürece kadar yağlanma yaşadım. Tabii daha çok yeni, tedavinin başındayım. Sabrediyorum, sabrın sonu selamettir değil mi:) gözümde ve burnumda herhangi bir kuruluk yaşamıyorum. Booll boollll su içmeye çalışıyorum, ki net günde 3lt su içiyorum. Bir yakınımın tanıdığı roaccutane kullanmaya başlamış ve sorumsuz doktoru ona fazla su tüketmesi gerektiğini söylememiş ve malesef çocuğun midesinden yara çıkmış, büyük bi sorun yaşıyormuş şuan bi operasyon geçirecekmiş midesiyle ilgili. Bende kendi doktorumdan çok ayrıntılı bilgiler almadım, benim doktorumda biraz ilgisiz. Ben bu ilaca başlamadan önce internetten o kadar çok araştırma yaptım ki, bir çok bilgi edindim bu ilaca tecrübeli bi şekilde başlamak benim için büyük bi avantaj oldu. Ve herkese bu ilacı iyice araştırıp bilgi sahibi olduktan sonra başlamasını tavsiye ediyorum. Çünkü maalesef ki bazı doktorlar sorumsuz olabiliyor. Böbreğimiz su kaybı yaşarsa karaciğerimizden destek alıyormuş ve tabiki buda karaciğeri olumsuz yönde etkiliyor. Şuanlık verebileceğim en öncelikli tavsiye boolca su içmeniz ve dudaklarınızı nemlendirmeden durmayınnn. Herkes iistediği gibi teeeeertemiz cilde sahip olsun inşallahhh. Tekrar görüşmek üzereee hoşcakalınnn.

21 Aralık 2015 Pazartesi

1.HAFTAAAA!

Herkese merhabaaa:)
Bugün tam bir hafta doldu! Ve yan etkileri yaşamaya başladım bile. Dudak kuruluğuyla başladım ama nemlendirmeden bir an bile durmuyorum. Yüzümdeki durumlar ise; yeni yeni sivilceler çıkıyor, çoğalmaya başladı sivilcelerim. Ayrıyetten yüz kuruluğu durumumda çene ve burun bölgelerim kuruyor pul pul dökülüyor. Burnum aşırı kurumaya başladı ama yanaklarım ve alnımda henüz bir kuruma yok. Yüzüm için henüz bir nemlendirici kullanmıyorum ama kullanmaya başlayacağım tabi ki de.  Başka bir yan etki olarak bende mide bulantısı çok oluyor bu ilaçtan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama normalde mide bulantısı yaşayan birisi değilimdir, büyük ihtimalle ilaçtan. Lenslerimi şuan takmakta sorun yaşamıyorum göz kuruluğu yaşamıyorum inşallah yaşamam :/ Eklem ağrısı soğuktan mıdır bilemiyorum ama eklem ağrılarım var. Günde 3 lt su içiyorum(zorla). Kışın günde en fazla 3 bardak su içen biri olarak 3lt suyu kendimi zorlaya zorlaya içiyorum valla. Sivilcerimin üstüne aknefloks diye bir krem sürüyorum ama bir etkisi var mı yok mu hala anlayabilmiş değilim. Güneş kremi ve yüz yıkama jelimden çok memnunum. Markalarını bir önceki yazımda paylaşmıştım:) Sivilcelerim çoğalmaya başlasada moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum, kendimi motive ediyorum. Dışarı çıkarken Garnier BB kremle kapatıyorum yüzümdeki kusurları(ancak ne kadar kapanıyorsa). İşte ilk haftam bu şekilde arkadaşlar, umarım herkesin cildi pırıl pırıl olur. Hoşçakalın sevgiyle kalınnn.

14 Aralık 2015 Pazartesi

Herkese yeniden merhabaa, bugün doktora gittim ve tahlil sonuçlarımın normal çıkması sonucu ilaca başlıyorum. Bu akşam ilk hapı içicem ve haftalık gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. Aslında doktorum bana Aknetrent ilacını verdi rouccutane istememe rağmen, ikiside aynıymış firma ve fiyat farkından başka hiç bir fark yokmuş ama ben takıntılı bi insan olduğumdan dolayııı, eczacımla paylaştım ve o da bana hiç bir farkk olmadığını rouccutane verebileceğini söyledi. 20mg'lık sabah akşam olmak üzere Rouccutane aldım, bunun yanında doktorum bana lens kullandığım için 'Refresh' gözyaşı damlası verdi ama bunu zaten lens kullanmanın haricinde göz kuruluğu yapacağı içinde kullanmam gerektiğini biliyorum. Sivilcelerin üstüne sürmem için 'aknefloks' , dudak ve burun içi kuruluğu için 'Fito' krem verdi ama ben ek olarak 'bepanthol merhem' aldım ve günlük hayatımda da kullandığım ve çok memnun olduğum 'blistex dudak koruyucu mavi kavanoz' aldım. Ben göz makyajı yaptığım için ve temizlediğim için temizleme jelleri göz çevremi çok kurutuyor göz çevresi kuruluğum için 'Advantan' losyon verdi ama uzun süreli kullanmamamı söyledi. Göz çevresi için bildiğiniz bir krem varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Yüz yıkama jeli olarak 'Dermoskin acnegun' güneş kremi yine ''Dermoskin acne mat face protection'..  Şimdilik bunları kullanacağım. Bunların yanı sıra yağlı yiyeceklerden ve abur cuburlardan uzak durmam getektiğini çok su içmemi söyledi. Bakalım zamanla nasıl olacak, cildim hangi aşamalardan geçecek, en gözümde büyüyen 'kusma dönemi' inşallah aşırıya kaçmadan geçiririm bu dönemi 😱 yüzümün şuanki hali, sivilceli aşırı bi sivilcem yok ama artıyor gibi hissediyorum, çok fazla sivilce izim var kırmızı kırmızı. Alnım ve çenemde çok büyük sorunlar yaşamıyorum tek yek çıkıyor alnıma ve çeneme. Sol yanağım ağırlıklı olarak yanaklarım, boynum, sırtım sivilce bahçesi. Tedavimin sonunda öncesi sonrası fotoğrafı koyacağım. Her ne kadar endişelensemde bu ilaca bugün büyük bir umutla başlıyorum. İnşallah bu ilacı benimle birlikte kullanan, bu dertten muzdarip olan herkese şifa diliyorum ☺️ mutlu kalın, hoşcakalınn. ✋🏻

11 Aralık 2015 Cuma

Herkese merhaba,
Burada sizlerle roaccutane hikayemi paylaşacağım. Böyle bişeyi yapmamdaki sebep ben bu ilacı ve kullananları internette araştırırken daha ayrıntılı ve günü gününe yazan daha fazla kişi görmek istemem. Benim gibiler varsa onlara yardımcı olmayı çok isterim.
Bende bir çok insan gibi bir türlü sivilcelerinden kurtulamayan ve doktor doktor dolaşıp çare arayanlardanım. 3 yılı aşkın süredir sivilcelerimi geçirmek için jelinden sabununa, merheminden kremine, antibotiklerden ibrahim saraçoğlu kürlerine tutun kullanmadığım tek birşey kaldı o da "roaccutane". Ve cildime çok düşkünümdür, temizliğini ve bakımını aksatmayan biri olmama rağmen yine de sağlıklı bir cilde bir türlü sahip olamadım.:( Önceki tedavilerde belli bir zaman geçiyordu ama ilaçları bıraktığım anda geri tekrarlıyordu.
Bu ilacı kullanmamak için çok uğraştım ama artık denemem gerektiği ortada. Tüm yan etkilerini göze alıp bu ilaca 2 gün sonra başlıyorum. En gözümde büyüyen yan etkisi "kusma dönemi". Zaten yüzümden sivilceler var ama sivilce tarlasına dönmesinide istemiyorum.. :) Velakinnn, yapacak bişey yok sonunda güzel bir cilde kavuşma umuduyla bu zorluklara göğüs gerebileceğimi düşünüyorum. Bu süreçte her etkiyi sizlerle paylaşacağım ve merak edenler sorusu olanlar için cevaplayacağım. Herkese güzel bir cilt ve mutlu günler dilerim, görüşmek üzere hoşcakalııın:)